Meistä

Osaaminen

Tripylonin kaikki palvelut ovat yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä. Niitä ovat mm:

  • erilaisten tekstien toimittaminen ja kirjoittaminen asiakkaiden tarpeisiin
  • tilaushistoriateosten tuottaminen ja toimittaminen
  • ammattitekstien kirjoittamisen konsultointi.

Tekijät

Tripylonin takana on neljä historian, kielen ja kulttuurin asiantuntijaa. Lisäksi Tripylonilla on käytettävissä projektikohtaisesti eri alan asiantuntijoita.

Jutta Julkunen on koulutukseltaan filosofian maisteri ja kasvatustieteiden kandidaatti. Hän on opiskellut Helsingin yliopistossa historiaa ja taidehistoriaa.

Vuosien varrella hän on työskennellyt historiantutkijana, tutkimusassistenttina ja toimittajana Teknillisessä korkeakoulussa, Valmetin ja Metso Paperin Järvenpään yksiköissä, Suomen Teknis-tieteellisissä Akatemioissa (FACTE), Gösta Serlachiuksen taidesäätiössä sekä Yleisradiossa.

Nykyään Jutta Julkunen on Tripylonin historiantutkija. Hän on kirjoittanut useita historiateoksia, muun muassa Teknillisen korkeakoulun rakennus- ja ympäristötekniikan osaston sekä maanmittausosaston 100-vuotishistoriat, Tanhuvaaran urheiluopiston 100-vuotishistorian sekä Etelä-Savon Energian 120-vuotishistorian. Historiateosten ohella Jutta kirjoittaa myös yritysesittelyjä, yritys- ja asiakaslehtiartikkeleita ja näyttelykäsikirjoituksia sekä on lisäksi toimittanut useita historiateoksia. Jutta Julkunen toimi kuusi vuotta Etelä-Savon kulttuurin vuosikirja Porrassalmen päätoimittajana 2012‒2017.

image

Ota yhteyttä:
puh. 050 3388 563
jutta.julkunen@tripylon.fi

Jorma Julkunen on väitellyt filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistossa. Väitöstutkimuksen aiheena oli vieraan ja oman tekstin kohtaaminen tutkimustekstissä.

Työssä hän selvitti, mitä lähdeaineiston käyttö kertoo kirjoittajan asiantuntijuudesta ja miten asiantuntijuus ilmenee tekstissä.

Jorma Julkusen työ tekstien maailmassa alkoi Mikkelin teknillisen oppilaitoksen ja myöhemmin Mikkelin ammattikorkeakoulun suomen kielen lehtorina ja jatkui Suomen Kulttuurirahastossa Etelä-Savon rahaston asiamiehenä. Nykyisin hän toimii vapaana tutkijana ja kirjoittajana Tripylon Oy:n tutkimus- ja kulttuurihankkeiden parissa. Viimeisimmäksi on ilmestynyt kaksi mikkeliläisen jääkiekon ja kaunoluistelun varhaisvuosia käsittelevää kirjaa.

image

Ota yhteyttä:
puh. 050 3388 562
jorma.julkunen@tripylon.fi

Fil. maisteri Pirjo Julkunen on pitkän linjan kulttuuri- ja kuvataideasiantuntija.

Tripylonin palvelukseen hän siirtyi vuonna 2005 työskenneltyään yli kolme vuosikymmentä Mikkelin kaupungin museo­toimen­johtajana.

Pirjo Julkunen on ollut mukana useissa opetusministeriön työryhmissä asiantuntijana ja osallistunut muun muassa valtion museopoliittisen ohjelman tekemiseen. Hän on kuulunut yhteensä yhdeksän vuotta valtion kuvataide­toimikuntaan, vuosina 2001–2003 toimikunnan puheenjohtajana, ja jäsenenä taiteen keskustoimikuntaan. Vuosina 1993–1999 Pirjo Julkunen toimi Suomen museoliiton hallituksessa ja vuodet 2003–2006 hän oli museoliiton varapuheenjohtaja.

Pirjo Julkunen on ollut toteuttamassa useita merkittäviä museohankkeita. Tärkeimpänä hän pitää Mikkelin Päämajamuseon uudistamisprojektin johtamista.

pirjo_julkunen-v2

Ota yhteyttä:
puh. 044 0368 004, 015 368 004
pirjo.julkunen@tripylon.fi

Filosofian maisteri Verna Julkunen on opiskellut Helsingin yliopistossa suomen kieltä, taide­historiaa ja sosiologiaa. Tuolloin hän kiinnostui tekstin­­tutkimuk­sesta, gradu (2005) käsitteli virka­kieltä.

Kieli ja kirjallisuus ovat olleet aina Vernalle läheisiä. Asiatekstien ja tieteellisten julkaisujen lisäksi hän kirjoittanut runoja, joita on julkaistu Kulttuuri­vihkoissa ja Mikkelin kirjoittajien antologioissa.

Verna on työskennellyt tutkijana Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen tekstin­tutkimus­hankkeessa, näyttely­työryhmän jäsenenä Grafia ry:ssä ja Yleisradion arkisto­toimittajana. Tällä hetkellä työskentelee tuottajana Otava Media Oy:ssä.

image