Historiikit

Historiikki kokoaa menneisyyden kertomukseksi.

Menneisyys säilyy irrallisina kertomuksina, yksittäisinä tietoina ja tapahtumia koskevina arkistolähteinä. Ne muodostavat historian raaka-aineen, perustan ja rungon.

Historiikki ja historiateos syntyvät, kun historiantutkija kutoo organisaatiotasi koskevat kertomukset yhteen, liittää tapahtumat laajempiin yhteyksiin ja selvittää yksittäisten tietojen merkityksen. Tämän vuoksi historiikki perustuu aina historiantutkimukseen.

Hyvä historiikki ei ole kuivaa tutkimusta. Historiikilla on aina päähenkilöt, rakenne ja juoni. Usein historiikin päähenkilöt ovat yrityksen tai yhdistyksen perustajia ja johtajia. Kun näiden lisäksi työntekijät tai yhdistyksen jäsenet nostetaan osaksi historiaa, tulee historiikista entistä useampaa lukijaa kiinnostava.

Parhaimmillaan historiikki on jännittävä kertomus organisaation menneisyydestä. Se tempaa lukijan mukaansa heti ensi riveillä ja pitää mielenkiinnon yllä viimeisille sivuille saakka. Silloin menneisyyttä käsittelevät tarinat muistetaan ja niitä kerrotaan eteenpäin. Näin historia tekee organisaatiostasi entistä vahvemman.

Tripylonin historiantutkija Jutta Julkunen kirjoittaa yrityksellesi tai yhdistyksellesi historiikin tai laajan historiateoksen.

image

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!
puh. 050 3388 563
jutta.julkunen@tripylon.fi